Dankzij de 60-plus hypotheek kon Bert eerder stoppen met werken. en geniet hij van de vrije tijd die hij heeft en de reizen die hij maakt.

‘Toen ik 60 werd, begon het te kriebelen. Ik wilde gaan reizen, genieten van de natuur. Maar zomaar stoppen met werken, zou ook betekenen dat ik mijn inkomen moest inleveren. Ik heb overwogen om mijn huis te verkopen om mijn dromen te kunnen volgen. Dat is door de jaren heen veel meer waard geworden. Mijn hypotheek was bovendien grotendeels afgelost, dus met het geld dat vrij zou komen, kon ik tot aan mijn pensioen prima vooruit en ondertussen op reis. Toch was ik verknocht aan die stenen. Het is mijn thuis. De plek waar je na een mooie reis kunt nagenieten.

Een nieuwe hypotheek op mijn woning bleek de oplossing. Zo bleef ik eigenaar van mijn huis en werd de waarde van mijn huis omgezet in tastbare euro’s. De hypotheekvorm die ik heb gekozen, laat ik maandelijks uitbetalen. Het komt binnen als mijn inkomen, zonder dat ik daarvoor hoef te werken. Over de hypotheek betaal ik alleen rente. Aflossen kan later, als ik besluit mijn huis te verkopen. Het is een ideale oplossing voor mij, waardoor ik de tijd én het geld heb om de reizen te maken die ik al jaren had uitgestippeld.’

Nieuwsgierig hoe u uw dromen kunt waarmaken?
Lees meer over de 60-plus hypotheek en onze werkwijze.