Duurzaam wonen: Hoe financiert u dat?

Duurzaam wonen is een hot topic en staat dan ook hoog op de agenda van politiek Nederland. De hoofdlijnen van het klimaatakkoord hebben als doel de CO2-uitstoot in 2030 met tenminste 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Bijna een kwart van de CO2-uitstoot in Nederland is afkomstig van woningen. We zullen dus steeds energiezuiniger moeten gaan leven met z’n allen.

Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen: denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp in uw huis, zonnepanelen of goede isolatie van uw woning. Als u het slim aanpakt, is het bovendien niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Wilt u uw huis graag verduurzamen en wilt u weten hoe u dit kunt financieren? Wij geven u graag advies.

Heeft u een eigen woning die door de jaren heen veel meer waard is geworden? Dan heeft u zogezegd vermogen in de stenen zitten. Dit vermogen kunt u omzetten in tastbare euro’s met de 60 plushypotheek. Daarmee kunt u de investeren in energiebesparende voorzieningen. Dit kan voordelig uitpakken, als de besparing op de energierekening na de verbouwing hoger uitvalt dan de kosten van de 60 plushypotheek.

Goed om te weten is dat de kosten bij de 60 plushypotheek vaak alleen bestaan uit rente. De 60 plushypotheek heeft namelijk geen tussentijdse aflossingsverplichting. Wanneer u na verloop van tijd uw woning wilt verkopen, kan u aflossen met de opbrengst van uw woning. Meer weten over de 60 plushypotheek, klik hier.