Marianne en Kees helpen hun zoon Rob bij de aankoop van zijn woning. Zij schenken hun kinderen liever nu al en niet pas na hun overlijden.

‘We wonen in een mooi huis waar we van houden. We zagen hier onze kinderen opgroeien en uitvliegen. En nog altijd komt de familie hier graag samen. We hebben veel geïnvesteerd in onze woning. En de hypotheek die we destijds afsloten voor de aankoop, is afgelost. Daardoor weten we dat we onze kinderen een mooi zakcentje kunnen nalaten later als zij het huis erven. Maar we zien ze liever genieten, nu we het zelf nog kunnen meemaken. We doen liever nu al een schenking. Mijn jongste zoon staat op het punt om een nieuwe woning te kopen, hij kan het juist nu goed gebruiken.

In gesprek met de adviseurs van 60-plus hypotheek werd duidelijk dat dit probleemloos kan. Na het tekenen van de hypotheek voor onze woning, zullen we direct de beschikking hebben over een aanzienlijk bedrag op onze bankrekening, zodat we onze kinderen een bedrag kunnen schenken. De adviseurs van 60-plus hypotheek kunnen ons bovendien adviseren over de voorwaarden en voordelen die gelden bij een schenking aan kinderen.’

Nieuwsgierig hoe u uw dromen kunt waarmaken?
Lees meer over de 60-plus hypotheek en onze werkwijze.