WOZ-waarde

Elke gemeente bepaalt jaarlijks de WOZ-waarde (waardering onroerende zaken) van uw woning. De hoogte van de onroerendezaakbelasting (OZB) is gebaseerd op de WOZ-waarde. De WOZ-waarde wordt ook gebruikt door de Belastingdienst en het waterschap.

De WOZ-waarde wordt bepaald door te kijken naar verkoopprijzen van vergelijkbare woningen. Er wordt rekening gehouden met verschillen in grootte, ligging, onderhoudstoestand, bijgebouwen, afwerking, enzovoort.

De WOZ-waarde geeft u een idee van wat uw woning waard is. Aan de hand van uw WOZ-waarde kunt u dus ook inschatten of er een overwaarde is op uw woning. Is dat het geval? Dan kan het interessant zijn om eens in gesprek te gaan met 60+ hypotheek.nl. Wij kunnen samen met u kijken of er mogelijkheden zijn om de overwaarde van uw woning te gebruiken voor andere doeleinden. Klik hier voor meer informatie.

Let op: de WOZ-berekening is geen exacte waardebepaling en dus zeker anders dan een taxatie! Wilt u exact weten wat uw woning waard is, dan bent u voor een taxatie ook aan het juiste adres bij ons.